23.5.07

Greek souvlaki + beer = great success !

Σ' αυτό το champion's league δεν θα πανηγυρίσουν μόνο οι νικητές και οι φίλαθλοί τους! Όλη η Αθήνα γιορτάζει ήδη για τη φιλοξενία που προσφέρει στις δύο ιστορικές αντίπαλες ομάδες. Όλοι είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν των απαιτήσεων τόσο των ξένων οπαδών που κατέφτασαν στην πόλη όσο και όλων εκείνων των Ελλήνων που θα παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τον μεγάλο τελικό και θα ξεχυθούν ύστερα στους δρόμους της πόλης.
Παρασκευή μεσημέρι της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκα στο Μοναστηράκι, στον πεζόδρομο όπου τα σουβλατζίδικα βρίσκονται ασφυκτικά το ένα δίπλα στο άλλο, πάντα γεμάτα ορεξάτους θαμώνες. Απευθύνθηκα στους "top" καταστηματάρχες της περιοχής και τους ρώτησα για τις προετοιμασίες, τις προμήθειες και τις εκτιμήσεις για την κίνηση της Τετάρτης, της βραδιάς του τελικού.
Γελούσαν μέχρι και τα "μουστάκια" τους!
"Καλές δουλειές, παιδιά!"


Στους ρυθμούς του champions league έχει μπει ολόκληρη η αγορά του «τουριστικού» κέντρου της Αθήνας εν όψει του τελικού της ερχόμενης Τετάρτης.
Σουβλατζίδικα, περίπτερα και καταστήματα τουριστικών και εποχικών ειδών περιμένουν πως και πως τους Ιταλούς και Βρετανούς οπαδούς που αναμένεται, τουλάχιστον για ένα τριήμερο, να κατακλύσουν την Αθήνα.
Ήδη τα μαγαζιά που προσφέρουν τα παραδοσιακά… εδώδιμα της ελληνικής φαστ φουντ κουζίνας έχουν προμηθευτεί διπλάσιες και τριπλάσιες ποσότητες προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση της επόμενης εβδομάδας.
«Θα πουλήσουμε 3000 πίτες» προεξοφλεί με εμφανή ικανοποίηση υπάλληλος σε μεγάλο σουβλατζίδικο της οδού Μητροπόλεως. Όλα μοιάζουν έτοιμα για τη βραδιά του μεγάλου τελικού και οι μαγαζάτορες ελπίζουν ότι το greek pita και η παγωμένη μπύρα θα «ρεύσουν¨» άφθονα σε όλη τη διαδικασία από την τηλεοπτική παρακολούθηση του ματς έως τα επινίκια και τους πανηγυρισμούς.
Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και τα μαγαζιά της Ηφαίστου τα οποία έχουν κυριολεκτικά κοκκινίσει αφού τα χρώματα και της Λίβερπουλ και της Μίλαν «κινούνται» κοντά στο ερυθρό.
Κασκόλ, μπλουζάκια, σημαίες, φουλάρια, καπέλα και ό,τι άλλο μπορεί να φέρει την επωνυμία και τα χρώματα των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων πωλείται στα πέριξ του Μοναστηρακίου καταστήματα. Οι πονηριές του παρελθόντος (διπλάσιες τιμές στα προϊόντα που απευθύνονται σε τουρίστες) δεν έχουν εξαφανισθεί πλήρως, όμως τα περισσότερα είδη πωλούνται σε λογικές τιμές. Με 7 ευρώ βρίσκει κανείς κασκόλ της Λίβερπουλ ή της Μίλαν, ενώ αναλόγως της ποιότητα ένα τζόκεϊ καπέλο κοστίζει από 5 έως 10 ευρώ
«Λόγω τελικού, προμηθευτήκαμε περισσότερες εμφανίσεις στολές των αγωνιζόμενων ομάδων, κυρίως σε μικρά μεγέθη για τα παιδιά. Αυτές άλλωστε αγοράζονται και από τους Έλληνες φίλαθλους» λέει στον Ε.Τ ο κ. Μπατάλης, ιδιοκτήτης καταστήματος στο Μοναστηράκι.


Ελεύθερος Τύπος
19/5/2007

2 σχόλια:

philos είπε...

Εγώ έδωσα 20€ για μια μπλούζα της Milan, έξω απο το ΟΑΚΑ, και μάλιστα από Ιταλό μικροπωλητή!?!

Μαρία Κόλλια είπε...

Philos, έξω από το ΟΑΚΑ να χαίρεσαι που την αγόρασες μόνο 20 ευρώ! ! !