29.5.07

«Βραχυκύκλωσε ξανά ο ΟΤΕ»

Κατέρρευσε για δεύτερη φορά από τη βροχή η σκεπή της νέας αποθήκης στην Πάρνηθα!

Για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες πλημμύρισε η κεντρική αποθήκη του ΟΤΕ στην Πάρνηθα και πνίγηκε στα βροχόνερα πολύτιμο τηλεπικοινωνιακό υλικό. Πρόκειται για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές πλακέτες, συσκευασμένα κινητά και σταθερά τηλέφωνα, μόντεμ και συνδέσεις ADSL και ISDN, που προορίζονταν για τα δίκτυα καταστημάτων ΟΤΕ και Cosmote. Η ειρωνεία είναι ότι το άλλο κτίριο του ΟΤΕ, που είναι παλαιότερο και δίπλα στο καινούριο, δεν έπαθε τίποτε!

Επί πέντε εικοσιτετράωρα -από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μέχρι χθες το μεσημέρι- συνεργεία της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας εργάζονταν για να επιδιορθώσουν βλάβες στην μεγάλη σκεπή του κτιρίου της αποθήκης, που είναι μεταλλική κατασκευή 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Παράλληλα αντλήθηκαν τα νερά που είχαν κατακλύσει τους αποθηκευτικούς χώρους και έγινε προσπάθεια να περιοριστούν οι ζημιές στο τηλεπικοινωνιακό υλικό. Στην Πάρνηθα εδώ και 12 μήνες έχουν μεταφερθεί οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, που ήταν διάσπαρτες στο λεκανοπέδιο Αττικής. Το έργο δημοπρατήθηκε από την θυγατρική εταιρία του οργανισμού ΟΤΕ Estate, με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ανέθεσε υπεργολαβικά την κατασκευή του στην Ιντρακάτ, του ομίλου της Ιντρακόμ. Το έργο έχει δοθεί σε χρήση και εκρεμμούν λόγω των προβλεπόμενων από το νόμο προθεσμιών οι διαδικασίες προσωρινής και οριστικής παραλαβής.

Επισήμως ο ΟΤΕ με ανακοίνωση του έδωσε το μήνυμα ότι η αποθήκη πλημμύρισε λόγω των ισχυρών καιρικών συνθηκών και ότι καμία τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία δεν επηρεάζεται. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο ΟΤΕ τουλάχιστον μέχρι χθες δεν έχει προβάλλει απαιτήσεις για τη ζημιά. Από την πλευρά των συνδικαλιστών, ο κ. Παναγιώτης Μπρόφας, εκπρόσωπος της ένωσης τεχνικών (ΠΕΤ-ΟΤΕ), μας αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα σχεδιασμού και κατασκευής της στέγης επίπεδης μορφής, με συνέπεια να συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού από τις βροχές και να πλημμυρίζει η αποθήκη, όπως έγινε πάλι τον Δεκέμβριο του 2006. Την περασμένη Πέμπτη, λέει ο ίδιος, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες νερών στη στέγη της αποθήκης, τα δίκτυα απορροής αδυνατούσαν να τις εκτονώσουν και έτσι υποχώρησε τμήμα της στέγης, ενώ από πολλά άλλα σημεία έγιναν διαρροές. Επικράτησε πανικός την ώρα της πλημμύρας υποστηρίζει ο κ. Μπρόφας και χαρακτηρίζει ευτυχές το γεγονός ότι «έπεσαν» τα ρελέ ασφαλείας από βραχυκύκλωμα, διότι διαφορετικά υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και φωτιάς.

Ο Π. Σουρέτης διευθύνων σύμβουλος της Ιντρακάτ αναφέρει ότι οι αστοχίες στο έργο ήταν ελεγχόμενες, οφείλονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες και έχουν ήδη αποκατασταθεί με ευθύνη του εργολάβου. Πρόκειται για πρότυπη μεταλλική μονάδα με επίπεδη σκεπή, στην οποία ενισχύθηκαν τα δίκτυα απορροής των υδάτων, μετά τα προβλήματα που εκδηλώθηκαν.

Ελεύθερος Τύπος
29/5/2007



(updated 9/6/07)

Ευχαριστώ πολύ που επισκεφτήκατε το blog μου!

Visitor Details
Date & Time:
Jun/08 5:48:47 μμ
IP Address:
***.124.141.***
Pages viewed:
3
Visit length:
00:13:19
Nr. of visits:
1 (First time visitor)
Country:
Greece
Organisation:
Intracom s.A

Entry page:
http://yellowshell.blogspot.com/2007/05/blog-post_29.html
Referring URL:
http://www.google.gr/search

2 σχόλια:

philos είπε...

Τέτοια βροχή είχε πολύ καιρό να ρίξει στα μέρη μας! Το έζησα από κοντά γιατί δεν δουλευα εκείνη την ημέρα!

Ανώνυμος με Α κεφαλαίο είπε...

Άκτωρ (Μπόμπολας)...

Περίφημα...